Casals d’estiu: Un espai educatiu més necessari que mai!


Les activitats d’educació en el lleure són una eina educativa essencial i complementària a l’itinerari educatiu i personal dels infants i joves. Altrament, la metodologia pròpia de l’educació en el lleure, i per tant també la dels casals d’estiu, suposen una gran ocasió per a la transmissió de valors, actituds, aptituds, hàbits i rutines. A més, contribueixen de forma notable al creixement integral de les persones que hi participen així com a la creació d’una societat més responsable, compromesa, justa i igualitària.

A més convé destacar el valor d’aquest tipus d’educació que se’ns presenta com una eina necessària i indispensable a l’hora de contribuir i facilitar la igualtat d’oportunitats educatives i l’equitat entre aquells infants i joves en situacions de vulnerabilitat.

Un dels grans referents pedagògics i filosòfics és Ziygmunt Bauman i el seu concepte d’educació líquida. Aquest concepte fa referència a un tipus d’educació que s’adapta als canvis, que té en compte la gran quantitat de possibilitats que ofereix el món contemporani i que trenca amb la solidesa establerta i ens prepara per a viure en un món caracteritzat pel canvi constant i la gran quantitat d’informació disponible. En el context de la pandèmia per la COVID-19 totes aquestes característiques prenen un relleu especial.

Aquest any el centre d’interès que hem treballat des de Quiràlia pels nostres casals va en aquesta línia a partir d’en Rò-ViD, un divertit i simpàtic personatge un xic desorientat. Un robot amb cervell i cor, que pensa i s’emociona, quelcom imprescindible en aquests temps. “Reprogramem l’estiu” és una oportunitat per a reaprendre, per a tornar-nos a programar dotant-nos d’eines, recursos i estratègies que ens permetin avançar per aquest món, ja de per sí complex, i des de fa uns quinze mesos absolutament trastocat.

Per a més informació sobre els nostres casals d’estiu consulta la web de Quiràlia o posa’t en contacte amb nosaltres. http://www.quiralia.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.