Ecologia emocional. Una eina d’autoconeixement en temps de canvis.

L’ecologia emocional ens proposa conèixer la nostra pròpia casa emocional per tal de poder millorar com a persones, incrementar la qualitat de les nostres relacions i tenir cura del nostre entorn.

Aquesta mirada més àmplia i conscient tant de nosaltres com dels altres i del món ens permetrà reforçar la responsabilitat personal a la nostra vida i augmentar el pròpi benestar.

Aquest model ens proposa múltiples metàfores que comparen la natura i la terminologia ecològica amb nosaltres mateixos i la nostra dimensió emocional.

El model CAPA, per exemple, ens proposa la metàfora d’un estel que, en equilibri dels seus 4 eixos, pot emprendre el vol i agafar un sentit. Aquests eixos de la persona són, la part creativa i dels recursos propis, la part amorosa relacionada amb els vincles, la part pacífica que és capaç de tenir una gestió adaptativa de les emocions i la part d’autonomia que és capaç de ser conscient dels territoris interns i així, prendre decisions amb coherència i respecte cap a un mateix.   

Davant els reptes personals, socials i professionals que, d’una manera o altre, tots tenim entre mans, aquest model ens pot aportar moltes eines d’autoconeixement. Com mirem el món? Com ens hi relacionem? Què sentim i per què? Com podem adaptar-nos a les situacions canviants i ajudar als infants i joves a fer-ho?

Una mirada global i sistèmica per contribuir al nostre propi benestar que, sens dubte, està lligat també al sistema de relacions i a l’entorn que habitem.

Si et ressona, et convidem a seguir indagant sobre aquest mètode i a realitzar el curs introductori que impartim des de Quiràlia. La salut comença en cada un de nosaltres.

Pots trobar més informació sobre el mètode i els seus conceptes al següent enllaç.

Model i conceptes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.