Vetllador/a escolar, qui és i què fa

Has sentit parlar de la figura del/la vetllador/a escolar? Saps qui són? Què fan?

El/la vetllador/a escolar, també conegut com a auxiliar d’educació especial són professionals dedicats a l’atenció directa d’infants amb necessitats educatives especials en horari escolar.

Es tracta d’un perfil professional molt important en les escoles ja que ofereix els suports i ajudes necessàries als infants amb alguna discapacitat física, intel·lectual, trastorn de conducta, malaltia minoritària,… i per tant, presenten unes necessitats educatives especials, o dit d’una altra forma, una persona que els acompanyi al llarg del seu procés d’ensenyament i aprenentatge facilitant-los-hi el dia a dia.

Les tasques que duu a terme el/la vetllador/a poden ser molt diverses, ja que les necessitats que presenten els infants també ho són, i cada infant té un caràcter i una forma de ser. Per tant, ha de saber acostar-s’hi i treballar-hi tant de forma efectiva com afectiva, havent d’adaptar la seva intervenció a l’edat, les característiques de la discapacitat i l’entorn personal i escolar. És per això que aquests professionals no poden deixar mai d’aprendre, ja que com millor coneguin cada discapacitat, trastorn o malaltia millor podran intervenir amb els infants que les pateixin.

Les vetlladores i el vetlladors escolars treballen sempre colze a colze amb altres perfils professionals com mestres, psicopedagogs/es, logopedes, fisioterapeutes… i tot personal educatiu que intervé en el dia a dia d’aquests infants.

Respecte a la formació, com ja hem dit ha de ser permanent, un no pot deixar mai d’aprendre i formar-se, tot i això, és cert que hi ha formacions que ajuden a poder iniciar-se en aquesta feina. Una d’aquestes és el nostre curs de vetllador/a escolar. Es tracta d’una formació que té per objectiu oferir a l’alumnat una visió general de qui és aquest professional i proporcionar les eines bàsiques per iniciar-se en aquest àmbit. El curs aprofundeix en el coneixement de l’escola inclusiva, les necessitats educatives especials, la intervenció amb infants i el treball amb la família.

T’agrada treballar amb infants? Creus que tens aptituds per treballar amb infants amb discapacitats? Doncs no ho dubtis més i fes el curs de vetllador/a escolar.

I si tens interès en altres formacions de l’àmbit educatiu, coneix tots els cursos de Quiràlia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.