Vols ser directora o director de lleure?

Tens interès en tasques de coordinació d’equips, planificació, organització, gestió, dinamització i avaluació de projectes de lleure educatiu? Ets monitora o monitor? T’agradaria treballar en el sector del lleure educatiu?

El diploma de directora o director en el lleure educatiu és la titulació que et permet treballar dirigint i coordinant activitats o espais de lleure infantil i juvenil,  com per exemple, espais juvenils, campaments, colònies, camps de treball, casals d’estiu, extraescolars, menjadors escolars… Es tracta d’una titulació oficial emesa per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Per tal d’obtenir el  diploma de directora o director, és necessari que superis una etapa teòrica i una etapa de pràctiques que sumen un total de 410 hores de formació.

L’etapa lectiva teòrica consta de 290 hores distribuïdes en 4 mòduls formatius:

  • M1: Planificació, organització, gestió i avaluació de projectes educatius de lleure infantil i juvenil (120 hores).
  • M2: Processos grupals i educatius, en el lleure infantil i juvenil (30h).
  • M3: Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure (60h).
  • M4: Coordinació i dinamització de l’equip de monitors/es (80h).

A banda de superar tots els mòduls corresponents a l’etapa lectiva, cal superar també una etapa de pràctiques de 120 hores.

Per tal de poder obtenir el títol de directora o director de lleure cal haver superat els 4 mòduls formatius teòrics, l’etapa de pràctiques i presentat i aprovat una memòria de pràctiques.

Normalment, les escoles que t’ofereixen aquest curs no l’ofereixen sencer, sinó que tens la possibilitat de realitzar dos dels mòduls formatius en modalitat semipresencial corresponents a l’etapa teòrica, les pràctiques i l’entrega de la memòria. Els mòduls que s’imparteixen són el mòdul 1 i el 4, i per tant, per a l’obtenció del títol serà necessari que acreditis la realització dels altres dos mòduls formatius.

Pots convalidar el mòdul 2 i 3 si compleixes algun dels següents requisits:

  • Disposes del títol del monitora o monitor de lleure expedit per la Direcció General de Joventut, o
  • Acreditant les dues condicions següents:
    • Estàs en possessió d’una titulació de grau, diplomatura o llicenciatura en educació infantil, educació primària, educació social, mestre d’educació infantil, mestre d’educació primària, pedagogia, psicologia, ciències de l’activitat física i de l’esport, o bé un CFGS en educació infantil o integració social, o bé el màster de formació del professorat.
    • Posseeixes  2 anys d’experiència (700 hores) en l’àmbit del lleure infantil i juvenil.

Per accedir el curs has de tenir 18 anys la data en la que s’inicia el curs, però és possible que algunes escoles et demanin que tinguis acreditats els dos mòduls que no es realitzen al curs per tal de garantir que puguis obtenir la titulació.

Una vegada superat tot el procés ja seràs directora o director de lleure infantil i juvenil, un títol que t’obrirà un munt d’oportunitats laborals en el camp del lleure educatiu i et permetrà desenvolupar-hi la teva carrera professional.

T’interessa aquest curs?

Doncs consulta tota la programació de cursos de director/a de lleure de Quiràlia!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.