Com triar un casal d’estiu?

L’escola s’acaba, l’estiu comença i… ja saps què faran les teves filles i els teus fills durant el juliol o a l’agost?

Existeixen diferents activitats on podem apuntar els infants i adolescents:  casals d’estiu, colònies, camps de treball o acampades, per exemple.

Una de les activitats estrella de l’època estival són els casals d’estiu, a continuació t’oferim alguns consells que t’ajudaran a trobar el millor casal d’estiu per als teus.

Què és un casal d’estiu?

Abans de començar amb els criteris per triar un casal d’estiu, hem de saber què és un casal.

Els casals d’estiu són activitats educatives organitzades  pensades per a infants i adolescents on es desenvolupen diferents activitats de lleure educatiu.

És important tenir clar que el casal és un espai d’esbarjo, de lleure, de joc, de descans després d’una època de treball més intel·lectual. Per tant, les activitats que s’hi duguin a terme han de respondre a aquests criteris.manualitats casal estiu

Aquest pot ser més genèric o centrar-se en una temàtica concreta: idiomes, esport, robòtica, arts, natura, dansa, música… i també van dirigits a les diferents franges d’edat.

Durant el casal, els infants i joves realitzen diferents activitats acompanyats de monitors i monitores. Els horaris acostumen a ser de dilluns a divendres  de matins i/o tardes.

Com triar un casal d’estiu?

El pas previ a triar un casal és conèixer tota l’oferta formativa del municipi on es resideix i dels entorns, i a partir d’aquí, es podràs començar a valorar els diferents criteris que t’ajudaran a escollir un casal d’estiu:

  • Temàtica del casal. Com ja hem dit, aquests poden ser més genèrics o centrar-se en un àmbit en concret com els idiomes, l’art o la natura. Si s’opta per un casal temàtic, l’infant ha de tenir-hi interès, no té cap sentit apuntar a un/a nen/a a un casal de robòtica (perquè està de moda) si no hi mostra cap tipus d’interès ni habilitat. El nen/a ha de poder escollir què creu que li agradarà més.
  • Continguts i objectius. Aquests s’han d’adaptar a l’edat de cada grup de participants i han de respondre a l’objectiu general del casal.
  • Tipus d’activitats que s’hi realitzen. A banda de la temàtica, els casals poden fer diferents activitats com sortides, jocs d’aigua, activitats més creatives… Si les activitats responen als interessos de la criatura, millor.
  • Valors. Si un dels casals d’estiu pròxims al domicili treballa els mateixos valors que els de la família, aquest pot ser una bona opció.
  • Número d’infants. Conèixer el número màxim de nens i nenes de cada grup, com també, quins grups d’edats van junts pot ajudar en la decisió. El número de nens i nenes va lligat directament al número de monitors i monitores que realitzaran el servei, és important corroborar que això serà així.
  • Horaris i serveis. La logística sempre hi és present, per tant, valorarem l’horari del casal, com també si aquest ofereix servei de dinar o no.

Per últim hi ha el preu,  aquest pot ser un condicionant per a la família, però no és un indicador de qualitat, ja que el preu pot variar significativament en funció de tots els recursos que s’utilitzen, per exemple. Per tant, com a criteri, no ens ajuda a destriar, ja que un casal molt car pot no funcionar amb un infant i funcionar perfectament amb un altre, ja que el segon hi mostra interès i respon a les seves necessitats.

nenes casal estiuPer tal de recollir bé tota la informació sobre un casal d’estiu es pot assistir a les reunions informatives que es realitzen o preguntant directament a l’entitat organitzadora d’aquest. Amb tota la informació en mà, es podrà prendre una bona decisió.

 

I no us oblideu de realitzar bé la inscripció!

Tot i que pugui semblar feixuc, les inscripcions són molt importants, sobretot per l’equip de monitores i monitors que estaran amb les vostres filles i fills. Han de conèixer de primer mà tota aquella informació rellevant de l’infant, ja sigui per temes de salut, per poder adaptar correctament les activitats, per poder-los atendre segons les seves necessitats… totes aquestes dades ajudaran a l’equip a poder treballar adequadament amb els grup d’infants o joves.

Per últim, recordar que el casal ha de ser un espai on els nens i les nenes s’ho passin bé i on cada dia hi vagin contents, per tant, dediquem més de cinc minuts a triar el millor casal d’estiu, informem correctament a la nostra filla o fill i facilitem tota la informació rellevant a l’equip dirigent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.