Llibres sobre el Lleure per a aquest Sant Jordi

Un any més arriba Sant Jordi, i som molts els que dubtem sobre quin llibre regalar, quin és el millor llibre? Un Best Seller? Una novetat editorial? Algun premi Sant Jordi? O intentem buscar una temàtica que encaixi amb cada persona?

Has de regalar un llibre a algú que es dedica al món del lleure o busques un llibre sobre lleure?

Des de Quiràlia hem fet un recull de 6 llibres de Lleure que et poden interessar:

El lleure com a projecte, de Joaquim Franch i editat per Jaume Trilla, publicat a Eumo Editorial (2018)

En aquest llibre es reflexiona sobre el concepte del lleure, la institucionalització d’aquesta pràctica i els dinamismes de l’educació en el lleure: com funcina, quins agents hi actuen, com es relaciones, amb quins motius.

 

Perspectives de l’educació en el lleure, de Carles Armengol, Manel Capdevila, Miquel Àngel Essomba i altres. Publicat per l’editorial Claret (2006).

Es tracta d’un llibre on diferents experts reflexiones sobre les perspectives de l’educació en el lleure i/o activitats de lleure en la societat actual, des de la vessant sociològica, pedagògica, cultural i històrica.

 

Preguntes i respostes del lleure educatiu, de Joaquim Díaz, Rubèn Fornós i Jordi Iglesias. Publicat per AEGLE Edicions (2006).

Recull de preguntes i respostes que han anat recopilant els autors de la seva experiència com a formadors de lleure.
El llibre pretén aportar una visió global de la tasca de l’educador i educadora en el lleure.

 

Educant en el lleure, de la Fundació Pere Tarrés. Publicat per Editorial Claret (2018).

Educant en el lleure és  un llibre que va dirigit a totes aquelles persones que estiguin realitzant un curs de monitors i monitores. Esdevé un complement a la formació que reben a l’aula. Tot i això, el llibre està destinat també a qualsevol persona que estigui en actiu dins de qualsevol projecte de lleure educatiu.

 

El centres d’esplai. Aquí i ara, elaborat i coordinat per Roser Batlle i Salvador Carrasco, editat per de la Fundació Catalana de l’Esplai (2009).

En aquest llibre es pretén donar a conèixer els models i reptes que s’enfronten el centres d’esplai. A través de 10 preguntes clau, es van responen els diferents reptes com: qui som i què volem o, què aporta el centre d’esplai als nois i noies.

La educación fuera de la escuela. Ámbitos no formales y educación social, de Jaume Trilla. Publicat per Ariel Educación (2003).

Es tracta d’un llibre que ofereix una visió sistemàtica i panoràmica dels diferents àmbits educatius que queden fora del sistema educatiu reglat, és a dir, dins l’educació no formal.

 

I tu, quin llibre de lleure ens recomanes?

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.